Matematik

Linjestykkerne.

27. marts 2008 af Anything (Slettet)
Jeg har fået til opgave at beregne længden af linjestykkerne |AE| og |BC|. Men, jeg aner ikke, hvordan man gør. De forskellige tilhørende længder og skitse findes i nedstående link. På forhånd tak!


http://peecee.dk/upload/view/106366


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Hint:
De to trekanter er envinklede, dvs. forholdet mellem de ensliggende sidder er konstant. dvs:
a1/a2=b1/b2=c1/c2=k

Ud fra dette kan du bestemme længderne af linjestykkerne.

Svar #2
27. marts 2008 af Anything (Slettet)

Vil det så sige, at man skal dividere
|AD| og |AC| for at få |AE|?! Eller hvordan mener du? :b

Svar #3
27. marts 2008 af Anything (Slettet)

Hjælp, herre meget!

Svar #4
27. marts 2008 af Anything (Slettet)

Eftersom dnadan siger, at forholdet mellem dem er konstant, må de jo divideres. Jeg ved bare ikke hvilke? Hjælp! Meget gerne.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Forholdet mellem de ensliggende sider er som skrevet i #1 konstant:

|AD|/|AB| = |AE|/|AC| = |DE|/|BC| = k

Både AD og AB er kendt, og konstanten kan derfor beregnes:

8,16/6,8 = k
k = 1,2

Forholdet mellem |AE| og |AC| skal således være lig denne konstant:

|AE|/|AC| = 1,2
|AE|/4,75 = 1,2

Det samme gælder |BC| og |DE|:

|DE|/|BC| = 1,2
6,3/|BC| = 1,2

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2008 af Isomorphician

|AB| = 6,8
|AD| = 8,16

Skalafaktor = 8,16/6,8 = 1,2

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)

Når jeg skal finde |BC|, skal jeg så bare sige |AC|/|AE|, eller hvordan? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2008 af Isomorphician

Jf. #5

6,3/|BC| = 1,2
6,3 = 1,2*|BC|
6,3/1,2 = |BC|
5,25 = |BC|

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)

6,3/1,2 giver da 5,1 og ikke 5,25?!

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Nej, det giver 5,25.

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2008 af dnadan (Slettet)

6,3/1,2 = 63/12 = 21/4 = 5.25

Skriv et svar til: Linjestykkerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.