Matematik

Nogen der ved dette? (sq der stå)

30. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)
f(x)=-x^2+4x+2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f, i punktet (6.-10)

jeg har defernceret den til 4-2x og ved jeg skal benytte mig af denne formel: f´(x)*(x-xo)+f(xo) men jeg forstår ikk rigtig hvor jeg skal sætte tallene ind og hvordan jeg forsætter derfra. nogn der vil hjælpe? tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af utdiscant (Slettet)

Den formel du har fundet er den helt rigtige, nemlig tangentens ligning.


skal der stå i stedet for f'(x). Dette er differentialkvotienten til f, så du skal altså differentiere funktionen, enten med lommeregner eller i hånden og derefter indsætte 6 som er din x-værdi.



er bare x


er 6, som var x-værdien


er resultatet når du indsætter 6 i f(x).

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2008 af utdiscant (Slettet)

og LaTeX var måske ikke det rigtige valg i det ovenstående svar. Her er et svar uden LaTeX.

Den formel du har fundet er den helt rigtige, nemlig tangentens ligning.

Dog skal der stå f'(x0) i stedet for f'(x). Dette er differentialkvotienten til f, så du skal altså differentiere funktionen, enten med lommeregner eller i hånden og derefter indsætte 6 som er din x-værdi.

x er bare et x


x0 er 6, som var x-værdien


f(x0) er resultatet når du indsætter 6 i f(x).

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af Vinæs (Slettet)

tangentligningen er y=f´(x)*(x-xo)+f(xo)hvor y og x er dine variable.
f'(xo) er diffrentialkvotienten i punktet xo, altså f'(6)
f(xo) er funktionsværdien, som også er dit andenkoordinat -10

altså kommer det til at se sådan her ud: y=f'(6)(x-6)+(-10)


Svar #4
30. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

jamen jeg får det til -8x-128 og det tror jeg ikk er helt rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2008 af Vinæs (Slettet)

y=f'(6)(x-6)+(-10)

f'(x)=-2x+4 f'(6)=-2*6+4=-8

f(6)=-6^2+4*6+2=-36+24+2=-10

y=-8(x-6)+(-10)=-8x+48-10
y=-8x+38

Det ser pænt ud på min grafregner, så tror den er god nok.

Skriv et svar til: Nogen der ved dette? (sq der stå)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.