Fysik
Hvor stor effekt afgiver ovnen energi til omgivelserne ved spec. temp. ?
02. september 2004 af
TwoStates (Slettet)
Hey drenge...
Sidder lidt i saksen, for jeg kan ikke rigtig komme videre.
Jeg har fået en opgave som hedder:
"Med hvor stor effekt afgiver bageovnen energi til omgivelserne ved denne temperatur (200 grader celcius)?"
Jeg har denne funktion opgivet:
http://www.absinthen.dk/fys.jpg
Hvor a = 0,042 min^-1
Ydermere får jeg oplyst at bageovnens varmekapacitet er: 6,3*10^3 J/K
og at en bageovn omsætter elektrisk energi med effekten 2,0*10^3 W (
Nå, men er der nogen der kan se hvad jeg kan gøre ?
Altså man har jo Q = C*dT, dvs. vi kender Q, som bliver: 1,26*10^6 J (Men jeg er ikke helt sikker på hvad det er jeg har fundet her)
Nå, men kan i hjælpe mig med at komme videre ? I må i hvert fald lige spørge hvis i er i tvivl om hvad jeg mener.
Sidder lidt i saksen, for jeg kan ikke rigtig komme videre.
Jeg har fået en opgave som hedder:
"Med hvor stor effekt afgiver bageovnen energi til omgivelserne ved denne temperatur (200 grader celcius)?"
Jeg har denne funktion opgivet:
http://www.absinthen.dk/fys.jpg
Hvor a = 0,042 min^-1
Ydermere får jeg oplyst at bageovnens varmekapacitet er: 6,3*10^3 J/K
og at en bageovn omsætter elektrisk energi med effekten 2,0*10^3 W (
Nå, men er der nogen der kan se hvad jeg kan gøre ?
Altså man har jo Q = C*dT, dvs. vi kender Q, som bliver: 1,26*10^6 J (Men jeg er ikke helt sikker på hvad det er jeg har fundet her)
Nå, men kan i hjælpe mig med at komme videre ? I må i hvert fald lige spørge hvis i er i tvivl om hvad jeg mener.
Svar #1
03. september 2004 af riquelme (Slettet)
Find differentialkvotienten (dT/dt) af funktionen i punktet svarende til T = 200°C - dette er et udtryk for temp. ændringen pr. tid.
Ganger du denne størrelse (dT/dt) med varmekapaciteten får du effekten.
Ganger du denne størrelse (dT/dt) med varmekapaciteten får du effekten.
Svar #2
03. september 2004 af TwoStates (Slettet)
Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår.
Hvis jeg differentiere funktionen, og så sætter tempen lig med 200, så får jeg et negativt tal :S
Hvis jeg differentiere funktionen, og så sætter tempen lig med 200, så får jeg et negativt tal :S
Skriv et svar til: Hvor stor effekt afgiver ovnen energi til omgivelserne ved spec. temp. ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
