Matematik

Funktion giver "false"

02. september 2004 af kbkl (Slettet)
Jeg skal finde forskriften for en funktion der indeholder følgende punkter, men den giver "false" på min Ti89. Hvad gør jeg galt?

Punkter: f(-812)=252,44, f(0)=74 og f(812)=252,44

for f(0)=74
f(x)=ax^2+bx+c
74=a*0^2+b*0+c => c= 74

for f(-812)=252,44
f(x)=ax^2+bx+c
252,44=a*-812^2+b*-812+74
252,44=-659344a^2+(-812b)+74

for f(812)=252,44
f(x)=ax^2+bx+c
252,44=a*812^2+b*812+74
252,44=659344a^2+812b+74

Da jeg allerede har fundet c, har jeg nu 2 ligninger med 2 ubekendte.

Her går det galt... Nogen løsninger?

Svar #1
02. september 2004 af kbkl (Slettet)

Hvis jeg bruger regressionsfunktionen "Quadreg" på Ti89, virker det ok, og jeg får R^2=1

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du laver. Brug hvert af punkterne til at isolerer et led. Først c som du har gjort, så isoler b og dernest a. Jeg tror du gør for mange ting samtidig :)

Svar #3
02. september 2004 af kbkl (Slettet)

Jeg har jo to ligninger med to ubekendte:

I 252,44=-659344a^2+(-812b)+74
II 252,44=659344a^2+812b+74

Den giver "false"

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

Ja - så isolerer du noget og indsætter i det andet udtryk...

Svar #5
02. september 2004 af kbkl (Slettet)

ok... så langt kom jeg også, men hvis lommeregneren allerede der giver "false", så må der jo vel være fejl i ligningen ik'?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

så må du jo regne efter i hånden... Jeg gider ikke lave dit regnearbejde. Lad være med at stole for meget på din lommeregner... Den skal være en hjælp og ikke en hindring...

Svar #7
02. september 2004 af kbkl (Slettet)

Det gør jeg så, men at lommeregneren tager fejl, den tror jeg sq ikke på...

tak skal du ha'

Svar #8
02. september 2004 af kbkl (Slettet)

Fandt fejlen - og ja, det var lommeregneren :(

Skriv et svar til: Funktion giver "false"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.