Matematik
Jeg fatter intet af denne opgave!!
02. april 2008 af
Hey1990 (Slettet)
En funktion f(x) er bestemt ved f(x) = -x^2+4x.
En ret linje l skærer grafen for f(x) i punkterne S1 (1,3) og S2 (4,0). Grafen for f(x) afgrænser sammen med linjen l en punktmængde M, som har et areal.
a) Bestem arealet af M.
En ret linje l skærer grafen for f(x) i punkterne S1 (1,3) og S2 (4,0). Grafen for f(x) afgrænser sammen med linjen l en punktmængde M, som har et areal.
a) Bestem arealet af M.
Svar #1
02. april 2008 af mathon
af den rette linjes to-punkts-formel
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1),
hvor P(x,y) er et vilkårligt punkt på den rette linje gennem, men forskellig fra fra, S1(1,3) og S2(4,0).
(y-3)/(x-1) = (0-3)/(4-1) eller
l: g(x) = y = -x + 4
grafskæring for
f(x) = g(x)
-x^2+4x = -x + 4, hvoraf
-x^2 + 5x - 4 = 0
med løsnignernex€{1,4}, i hvilket interval f(x)>=g(x),
hvorfor
4
S(f(x)-g(x))dx = A(M)
1
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1),
hvor P(x,y) er et vilkårligt punkt på den rette linje gennem, men forskellig fra fra, S1(1,3) og S2(4,0).
(y-3)/(x-1) = (0-3)/(4-1) eller
l: g(x) = y = -x + 4
grafskæring for
f(x) = g(x)
-x^2+4x = -x + 4, hvoraf
-x^2 + 5x - 4 = 0
med løsnignernex€{1,4}, i hvilket interval f(x)>=g(x),
hvorfor
4
S(f(x)-g(x))dx = A(M)
1
Svar #2
02. april 2008 af Hey1990 (Slettet)
Hvor kommer g(x) fra? Og hvorfra kommer -x^2 + 5x - 4 = 0 ?
Skriv et svar til: Jeg fatter intet af denne opgave!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
