Matematik

Møg træls spinat matematik :(

02. april 2008 af nadja89 (Slettet)
Opg.1.

Når spinat blancheres, ændre vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften:
, hvor t er tiden.

a) Bestem t for y = 19

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften

, hvor t er tiden.

b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Vi mangler lige forskrifterne. :)

Svar #2
02. april 2008 af nadja89 (Slettet)

forskriften til a) y = 31,5*0,887^t

forskriften for b) Z=20,3+61,4*0,884^t


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2008 af Sherwood (Slettet)

1) 19=31,5*0,887^t Løs ligningen.

2) 15=31,5*0,887^t Løs ligningen og indsæt den fundne t-værdi i den anden forskrift.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#2:

a) Indsæt y=19 og isoler t.

b) Du får oplyst, at vitaminindholdet skal være 15. Dvs., y=15 fra forskriften i a). Indsæt y=15 find t for denne værdi. Derefter indsættes t i forskriften til b) og du har facit.

Svar #5
02. april 2008 af nadja89 (Slettet)

i opgave a har jeg så gjort rigtig når jeg :

y = 31,5*0,887^t
19 = 31,5*0,887^t
19/31,5*0,887 = 31,5*0,887/31,5*0,887?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: log(a^x)=log(a)*x

Skriv et svar til: Møg træls spinat matematik :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.