Matematik

andengradsliging. værdier af b. HJÆLP!

02. april 2008 af 100292 (Slettet)
hej, jeg er stødt ind i en opgave og jeg er på bar bund.

gør rede for, at ligingen 2x^2+bx-3 =0 for alle værdier af b har to løsninger.

hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af Isomorphician

kig på hvordan diskriminten ser ud

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2008 af y06svale (Slettet)

du skal løse ligningen som du plejer bare med et b, så du beregner diskreminanten og insætter i løsningsformlen og vupti for du to forskellige værdier hvor b er et led af dem. dermed har du vist at der for alle værdier af b er to løsninger...

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Du kan ikke løse 2 ubekendte uden 2 ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Hah, forkert svar fra min side af.

Svar #5
02. april 2008 af 100292 (Slettet)

tak, men diskriminanten er b^2-4ac - hvordan skal jeg regne diskriminanten ud, når jeg ikke kender b?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2008 af Isomorphician

d = b² - 4ac
d = b² - 4*2*(-3), som altid vil give et positivt resultat

Svar #7
02. april 2008 af 100292 (Slettet)

okay. så har jeg fået -4*2*(-3) = 24
skal jeg så sætte 24 ind på b's plads i ligningen?

Svar #8
03. april 2008 af 100292 (Slettet)

^ er det rigtigt, eller skal man gøre det på en helt anden måde? please hjælp. jeg forstår det ikke.

Svar #9
03. april 2008 af 100292 (Slettet)

hjæælp. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. april 2008 af dnadan (Slettet)

Ta' et kig på: http://peecee.dk/upload/view/107284
(dog skal du ikke tage dig af det sidste, dette er ikke færdigt endnu)

Svar #11
03. april 2008 af 100292 (Slettet)

forstår det stadig ikke. ;/

Svar #12
04. april 2008 af 100292 (Slettet)

nogle som vil være rigtige rare, at hjælpe mig? jeg forstår det ikke

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. april 2008 af dnadan (Slettet)

'd = b² - 4ac
d = b² - 4*2*(-3), som altid vil give et positivt resultat'

Svar #14
06. april 2008 af 100292 (Slettet)

jamen, det oven over får jeg til 24. skal jeg så sætte 24 ind på b's plads i ligingen?

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. april 2008 af dnadan (Slettet)

d = b² - 4*2*(-3)=b^2+24, hvilket vil sige, at d>0 for ALLE værdier af b

Skriv et svar til: andengradsliging. værdier af b. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.