Matematik

Hint/hjælp til 2 opgaver

02. april 2008 af Janno (Slettet)
Der er 2 opgaver jeg har sidet og nørklet med længe nu. kan ikke lige se mig ud af dem, er der nogen der kan hjælpe mig ?
opg 1
undersøg om f(x) = x^3+x^2+x er løsning til
dy/dx-3y = -3x^3-x+1
Hvordan gør jeg det ?
Opg 2
For hvilke tal K forskellig fra 0 har ligningen :
kx^2+kx-1 = 0
netop en løsning ?
Jeg ved at en løsning vil sige at diskriminanten er lig med 0, er det så at sige :
k^2-4*1*(-1) = 0 ?
Jeg er virkelig på spanden her

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af KristofferFage (Slettet)

Opgave 2: Du gør det rigtigt!


Opgave 1: dy/dx = f'(x) = y', eller hvad i kalder den differentierede funktion. Så simpelt bare differentier funktionen og sæt alt ind på deres rette plads i ligningen..

Svar #2
02. april 2008 af Janno (Slettet)

Tak for hurtigt svar
mht til opgave 1, skal jeg differentiere f(x) ? Så det bliver: 3x^2.....
Og hvad så ? Tror ikke rigtig jeg er med på det at sætte ind på deres rette plads..Sorry

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2008 af KristofferFage (Slettet)

f(x) = x^3 + x^2, f(x) kan også skrives som y.
f'(x) = 3x^2 + 2x, f'(x) kan også skrives som y'.


dy/dx - 3y = -3x^3-x+1, kan også skrives som:

y' - 3y = -3x^3 - x + 1.

Nu skal vi så have sat den oprindelige og den differentierede funktion ind på deres plads i ligningen vi vil se om de er en løsning til.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2008 af Wunderkind (Slettet)

Hvordan ser man så om ligningen passer?

kan godt se man bare kan sætte den ind på y' plads, men kan ikk se hvordan man får den til at passe ?


Skriv et svar til: Hint/hjælp til 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.