Matematik
variabler og proportionale
02. april 2008 af
maius (Slettet)
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er ½
a) Udtryk z ved x.
Har prøvet at lave denne her opgave men er på bar bund, her er det jeg har indtil videre:
z=3*y, x*y=b,10=b*½
hva gør jeg nu?
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er ½
a) Udtryk z ved x.
Har prøvet at lave denne her opgave men er på bar bund, her er det jeg har indtil videre:
z=3*y, x*y=b,10=b*½
hva gør jeg nu?
Svar #2
02. april 2008 af maius (Slettet)
så svaret er z=3*1/(2x), eller er jeg helt forkert på den?
Svar #3
24. marts 2009 af rebecca10217 (Slettet)
når y er 10 er x 0,5
derfor kan du lave denne lignign
k=10*0,5=5
nu kan vi så lave en formel for z
z=3*y
z=3*5/x
z=15/x
Skriv et svar til: variabler og proportionale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
