Matematik

At isolere på TI-89

03. april 2008 af allouise88 (Slettet)
Hej

Hvordan isolerer man på TI-89? Jeg har en ligning, hvor jeg skal have isoleret x:

2*pi**y*x+4*pi'y^2 = 4

Vil ikke have hjælp til udregningen, jeg vil bare have at vide hvordan det gøres på TI-89.

Tak :) AL..

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2008 af Christinana (Slettet)

Skriv

solve(2*pi**y*x+4*pi*y^2 = 4,y)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2008 af Christinana (Slettet)

Sorry, det er self.

solve(2*pi**y*x+4*pi*y^2 = 4,x)

da du vil isolere x, og ikke y!

Svar #3
03. april 2008 af allouise88 (Slettet)

Når jeg gør det, så får jeg en "argument error" .. Jeg forstår det ikke helt, for var også min første indskydelse.

Svar #4
03. april 2008 af allouise88 (Slettet)

Nu virker det, efter at jeg slettede a-z.. Mystisk!

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2008 af Christinana (Slettet)

Du har sikkert sat x til at være en bestemt værdi før :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg låner lige lidt plads. :-)

Er der nogen, som har nogen idé om, hvorfor min lommeregner ikke gider at regne følgende ud.

solve(tistat.binomPDF(x,1/2,10)=1/2,x)

Ellers er det kun gætteløsningen tilbage nemlig, og det er jo ikke så sjovt.

Skriv et svar til: At isolere på TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.