Matematik
"Bestem den mindste afstand..."
04. september 2004 af
TemporalFlux (Slettet)
Hej med jer alle!
Sidder her og laver noget matematik og har en opgave, der lyder således:
Bestem den mindste afstand fra punktet P(1; 2) til:
Cirklen: x^2+y^2 = 1
Parablen: y = 0,25 *x^2
Kurven: y = e^(x-2)
Kurven: y = ln(x)
Skal ikke have/bruge facit, men et hint til, hvad man skal gøre for at komme frem til resultatet...har ingen ide om, hvordan den skal løses... =S
Håber nogen af jer derude kan hjælpe...
Hej hej...
Sidder her og laver noget matematik og har en opgave, der lyder således:
Bestem den mindste afstand fra punktet P(1; 2) til:
Cirklen: x^2+y^2 = 1
Parablen: y = 0,25 *x^2
Kurven: y = e^(x-2)
Kurven: y = ln(x)
Skal ikke have/bruge facit, men et hint til, hvad man skal gøre for at komme frem til resultatet...har ingen ide om, hvordan den skal løses... =S
Håber nogen af jer derude kan hjælpe...
Hej hej...
Svar #1
04. september 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
Måske kan du differentiere funktionerne, så du får hældningerne og derefter gange dem med -1, så du har en normal på graferne. Måske kan man så bestemme normalens position, så den skærer punktet P og beregne afstanden mellem de to punkter.
Skriv et svar til: "Bestem den mindste afstand..."
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
