Fysik

Strøm igennem spændingskilde

05. april 2008 af ManonN (Slettet)
Her er opgaven: Et elektrisk kredsløb er opbygget, som vist på figuren (R1 og R2 er serieforbundet, de er parallelforbundet med R3, som igen er serieforbundet med R4). Kredsløbet består af en spændingskilde med elektromotorisk kraft U0 samt af fire "ydre" resistorer. Beregn strømmen igennem spændingskilden.

Data:U0=85V, R1=50ohm, R2=70ohm, R3=60ohm, R4=10ohm

Jeg aner ikke, hvordan jeg skal beregne det. Jeg kan kunne finde formler, hvor jeg har op til flere ubekendte.

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2008 af peter lind

Gå langtsom frem. Serieforbundne modstande skal adderes, så find først at modstandene R1 Og R2 kan erstattes af en modstand med værdien R1+R2. Brug derefter reglen for paralleforbundne modstande. Hvis Ri og Rj er parallel´forbundne kan de erstattes af en modstand R givet ved 1/R=1/R1+1/R2.
Fortsæt selv.

Svar #2
05. april 2008 af ManonN (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Det var guld værd!

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=487428

Skriv et svar til: Strøm igennem spændingskilde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.