Matematik
Sammenhæng i 2. gradspolynomium
05. april 2008 af
abk_buch (Slettet)
Hejsa.. Er helt på bund i denne her opgave, forstår simpelthen ikke hvad jeg skal gøre..
Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c når 2.gradspolynomiet ax^2+2x+c=0 har netop én løsning..
Jeg er helt helt blank, så håber på lidt hjælp..
Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c når 2.gradspolynomiet ax^2+2x+c=0 har netop én løsning..
Jeg er helt helt blank, så håber på lidt hjælp..
Svar #2
05. april 2008 af abk_buch (Slettet)
Ja.. det gir næsten sig selv når der kun skal være en løsning, men hvad kan jeg bruge det til???
d=b^2-4ac = = <=> 2^2-4*a*c = 4-4ac
d=b^2-4ac = = <=> 2^2-4*a*c = 4-4ac
Svar #3
05. april 2008 af dnadan (Slettet)
ax^2+2x+c=0
d=4-4*a*c, hvor d=0
0=4-4ac
<=>
4ac=4
<=>
ac=1
<=>
a=1/c (her kunne c også være isoleret)
Med andre ord: a er omvendt proportional med c
d=4-4*a*c, hvor d=0
0=4-4ac
<=>
4ac=4
<=>
ac=1
<=>
a=1/c (her kunne c også være isoleret)
Med andre ord: a er omvendt proportional med c
Skriv et svar til: Sammenhæng i 2. gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
