Fysik
Rette? MEGA nemme opgaver!
05. april 2008 af
Milo00 (Slettet)
Opgave 1
En dyppekoger er påtrykt en effekt på 450W. Den bruges til at bringe ½L vand i kog, det tager 23 min. Mens dyppekogeren bruges måles effekten med en watt-meter. Det viser 428W.
a. Hvor meget energi bruger dyppekogeren?
b. Hvor stor er afvigelsen i % mellem den påtrykte og den målte effekt?
Opgave 2
2 L vand med begyndelsestemperatur 17.4?C skal bringes i kog. Til den ende anvendes en dyppekoger med et effektforbrug på 300 W.
a. Hvor meget energi skal der tilføres vandet?
b. Hvor lang tid tager det, hvis der ikke er noget tab i energiomsætningen?
c. Hvor lang tid tager det, hvis kun 60 % af energien fra dyppekogeren havner i vandet?
Opgave 3
Et metallod med massen 200g tilføres 1464 J. Herved stiger dets tempera¬tur med 56.3?C. Beregn loddets specifikke varmekapacitet. Hvilket metal kunne der være tale om?
Opgave 4
En mand springer ud fra en ti-meter-vippe. Han vejer 72 kg.
a. Hvor stor er hans potentielle energi inden han springer?
b. Med hvilken hastighed rammer han vandet, hvis vi ignorerer luftmodstanden?
c. I hvilken højde over vandet har han halvdelen af sluthastigheden?
Besvarelser
Opgave 1
a. E=P*t=428W*(23*60)=590640J
b. (450W-428W)/428W*100=5,14%
Opgave 2
a. E=c*m*delta(t)=4186*2kg*17,4=14567J
b. ?
c. t=E/(c*m)=(0,60*300W)/(4186*2kg)=0,215grader
Opgave 3
E=c*m*delta(t)=c=E/(m*delta(t))=1464J/(0,200kg*56,3)=130,018=bly
Opgave 4
a. E(pot)=m*g*h=72kg*9,82*10m=7070,4J
b. E(kin)=0,5*m*v^2=
v=kvdr((2*E)/m)=
v=kvdr((2*7070,4J)/72kg)=14,0143km/t
c. ?
En dyppekoger er påtrykt en effekt på 450W. Den bruges til at bringe ½L vand i kog, det tager 23 min. Mens dyppekogeren bruges måles effekten med en watt-meter. Det viser 428W.
a. Hvor meget energi bruger dyppekogeren?
b. Hvor stor er afvigelsen i % mellem den påtrykte og den målte effekt?
Opgave 2
2 L vand med begyndelsestemperatur 17.4?C skal bringes i kog. Til den ende anvendes en dyppekoger med et effektforbrug på 300 W.
a. Hvor meget energi skal der tilføres vandet?
b. Hvor lang tid tager det, hvis der ikke er noget tab i energiomsætningen?
c. Hvor lang tid tager det, hvis kun 60 % af energien fra dyppekogeren havner i vandet?
Opgave 3
Et metallod med massen 200g tilføres 1464 J. Herved stiger dets tempera¬tur med 56.3?C. Beregn loddets specifikke varmekapacitet. Hvilket metal kunne der være tale om?
Opgave 4
En mand springer ud fra en ti-meter-vippe. Han vejer 72 kg.
a. Hvor stor er hans potentielle energi inden han springer?
b. Med hvilken hastighed rammer han vandet, hvis vi ignorerer luftmodstanden?
c. I hvilken højde over vandet har han halvdelen af sluthastigheden?
Besvarelser
Opgave 1
a. E=P*t=428W*(23*60)=590640J
b. (450W-428W)/428W*100=5,14%
Opgave 2
a. E=c*m*delta(t)=4186*2kg*17,4=14567J
b. ?
c. t=E/(c*m)=(0,60*300W)/(4186*2kg)=0,215grader
Opgave 3
E=c*m*delta(t)=c=E/(m*delta(t))=1464J/(0,200kg*56,3)=130,018=bly
Opgave 4
a. E(pot)=m*g*h=72kg*9,82*10m=7070,4J
b. E(kin)=0,5*m*v^2=
v=kvdr((2*E)/m)=
v=kvdr((2*7070,4J)/72kg)=14,0143km/t
c. ?
Svar #1
06. april 2008 af Milo00 (Slettet)
Come on guys! Det burde ikke tage mere end højst 15min. for en fysik kyndig!
Arigato på forhånd!
Arigato på forhånd!
Skriv et svar til: Rette? MEGA nemme opgaver!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
