Fysik

Bevægelse med konstant acceleration: overhaling

06. april 2008 af z33k (Slettet)
En 15 m lang lastbil kører med hastigheden 80 km/h. En personbil, som kører med hastigheden 110 km/h, vil overhale lastbilen.
Personbilen begynder overhalingen 50 m bag lastbilen og afslutter overhalingen, når den er 50 m foran lastbilen.

a. Hvor lang tid tager overhalingen?
b. Hvor langt kører personbilen under overhalingen?


a. Er klar over at jeg skal benytte v(tau) og s(tau), men hvordan?
b. Må være 50+15+50 m?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af mathon

a)
(110 km/h)/(3,6 (km/h)/(m/s) = 30,5556 m/s
(80 km/h)/(3,6 (km/h)/(m/s) = 22,2222 m/s
hastighedsforskel: (30,5556-22,2222) m/s = 8,3333 m/s

overhalingstid
t = (115 m)/(8,3333 m/s) = 13,8 s



Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Ang. b)
Den distance du foreslår er den længde som personbilen kører længere end lastbilen på de 13,8 sekunder. Der spørges om den den distance som personbilen kører, - med en hastighed på 30,5556 m/s - i de 13,8 sekunder.

Svar #3
06. april 2008 af z33k (Slettet)

s(tau)=1/2*9,82*(13,8)^2 = 935,06 m? Kan det passe?

Svar #4
06. april 2008 af z33k (Slettet)

Hmm, nej... Er det den rigtige formel? Jeg skal ved både benytte 30,5556 m/s og 13,8 sek.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

s=v*t

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Jeg går ikke ud fra at personbilen er i frit fald? :-)

Svar #7
06. april 2008 af z33k (Slettet)

Heh... Ved ikke lige hvad jeg tænkte ;)

Mange tak til Jer begge to. Case solved :)

Skriv et svar til: Bevægelse med konstant acceleration: overhaling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.