Matematik

bestem sandsynlighed

07. april 2008 af KristinaDue (Slettet)
For den tid T (minutter), der gå mellem, at en bil og den nærmest følgende bil passerer et bestemt sted på en bestemt motorvej, gælder følgende:
Sandsynligheden for, at T ligger i tidsintervallet [1;3], er arealet af den punktmængde der afgrænses af førsteaksen, linjerne med ligningerne x=1 og x=3 samt grafen for funktionen:

f(x)=6e^(-6x)

Bestem sandsynligheden for, at T ligger i [1;3]

..Jeg har den sidste time forsøgt at få hul på opgaven, men uden held, håber derfor på at der er en der vil hjælpe:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af Isomorphician

Hint:
Arealet af en punktmængde = det bestemte integrale

Svar #2
07. april 2008 af KristinaDue (Slettet)

jamen det er det med sandsynligheden jeg ikke helt forstår?
hvor er det præcist jeg kan finde ud af det..

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2008 af JacobJensen (Slettet)

#2 Du er helt tabt ikke Kristina?
Integralet er en sum af uendeligt små stykker, og sandsynligheden kan betragtes sum en sum af givne sandsynlighedsfelter.

Svar #4
08. april 2008 af KristinaDue (Slettet)

vil ikke sige jeg er helt tabt, men kan slet ikke se koblingen til sandsynlighed.
din forklaring hjalp dog..

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2008 af Dansemusennico (Slettet)

Nu er det måske mig der er helt tabt, men hvordan bestemmes sansynligheden? Er det blot ved bestemmelse af det bestemte integrale - eller hvordan kommer man videre derfra?

Skriv et svar til: bestem sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.