Matematik
Løs ligning
07. april 2008 af
Miss La Di Da (Slettet)
Har brug for hjælp til flg.:
(x+3)*(x^2-1)=0
Jeg har gjort det at jeg har ganget hvert led med hinanden og så får jeg:
x^3-x+3x+3x^2=0
Så har jeg sat x uden for parentes:
x(x^2+3x+2)=0
Er det rigtigt og hvordan kommer jeg videre?
(x+3)*(x^2-1)=0
Jeg har gjort det at jeg har ganget hvert led med hinanden og så får jeg:
x^3-x+3x+3x^2=0
Så har jeg sat x uden for parentes:
x(x^2+3x+2)=0
Er det rigtigt og hvordan kommer jeg videre?
Svar #2
07. april 2008 af Teazy (Slettet)
Benyt reglen som nævnt i #1
da (x+3)(x^2-1) = 0, er x+3 = 0 v x^2-1 = 0, og så er det ellers bare ganske enkel ligningsløsning :)
da (x+3)(x^2-1) = 0, er x+3 = 0 v x^2-1 = 0, og så er det ellers bare ganske enkel ligningsløsning :)
Svar #3
07. april 2008 af Miss La Di Da (Slettet)
Ok, tak. Den var en del lettere end jeg havde troet.
Skriv et svar til: Løs ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
