Fysik

En der vil rette 9 stykker?

09. april 2008 af Milo00 (Slettet)
er der en venlig sjæl, der gerne vil rette 9 stykker igennem? Opgaverne omhandler energi! (1.g c niveau)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af Kurro (Slettet)

Smid dem op. Det kan jo være, der er nogle som vil se på (nogle af) dem.

Svar #2
09. april 2008 af Milo00 (Slettet)

Opgave 2
2 L vand med begyndelsestemperatur 17.4?C skal bringes i kog. Til den ende anvendes en dyppekoger med et effektforbrug på 300 W.
a. Hvor meget energi skal der tilføres vandet?
b. Hvor lang tid tager det, hvis der ikke er noget tab i energiomsætningen?
c. Hvor lang tid tager det, hvis kun 60 % af energien fra dyppekogeren havner i vandet?

Min besvarelse til opg 2:

a. E=c*m*delta(t)?4186*2kg*(100-17,4)=691527,2J
b. ?
c. ?

Opgave 4
En mand springer ud fra en ti-meter-vippe. Han vejer 72 kg.
a. Hvor stor er hans potentielle energi inden han springer?
b. Med hvilken hastighed rammer han vandet, hvis vi ignorerer luftmodstanden?
c. I hvilken højde over vandet har han halvdelen af sluthastigheden?

Mine besvarelser til opg 4:


Opgave 4

a. E(pot)=m*g*h=72kg*9,82*10m=7070,4J

b. E(kin)=0,5*m*v^2=
v=kvdr((2*E)/m)=
v=kvdr((2*7070,4J)/72kg)=14,0143km/t

c. ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2008 af mathon

Opgave 2

b)
t = E/p = (691527,2 Ws)/(300 W) = 2305,09 s = 38 min 25 sek

c)
t = (E/0,6)/p = ((691527,2)/0,6 Ws)/(300 W) = 3841,82 s =
1 time 4 min 1,8 sek



Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2008 af mathon

H = 10 m

E_mek = E_kin + E_pot

E_mek = (1/2)m*v^2 + m*g*h = m*g*H


b)
(1/2)*m*v_s^2 + m*g*0 = m*g*H

(1/2)*m*v_s^2 = m*g*H

(1/2)*v_s^2 = g*H

v_s^2 = 2*g*H

v_s = sqrt(2*g*H)

c)
(1/2)*m*((1/2)v_s)^2 + m*g*h = m*g*H

(1/2)*((1/2)v_s)^2 + g*h = g*H

(1/8)v_s^2 + g*h = g*H

g*h = g*H - (1/8)v_s^2

g*h = g*H - (1/8)(sqrt(2*g*H))^2

g*h = g*H - (1/8)(2*g*H)

h = H - (1/8)(2*H)

h = H - (1/4)*H

h = (3/4)*H = 0,75*(10 m)

Skriv et svar til: En der vil rette 9 stykker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.