Matematik
Potens funktion
09. april 2008 af
freece (Slettet)
Opgaven lyder:
Tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasse M (målt i kg pr. ha) og fosforkoncentrationen x (målt i ug fosfor pr. liter) i en bestemt sø.
Tabel ....
Det oplyses, at denne sammenhæng kan beskrives ved M=b*x^a
Opgaven a, er at bestemme tallene a og b.
Det har jeg gjort. a=0,5 og b=31,618
Dermed bliver forskriften M=31,618*x^0,5
Opgave b, giver mig så problemer:
Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%.
Kan nogen hjælpe mig her?
Tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasse M (målt i kg pr. ha) og fosforkoncentrationen x (målt i ug fosfor pr. liter) i en bestemt sø.
Tabel ....
Det oplyses, at denne sammenhæng kan beskrives ved M=b*x^a
Opgaven a, er at bestemme tallene a og b.
Det har jeg gjort. a=0,5 og b=31,618
Dermed bliver forskriften M=31,618*x^0,5
Opgave b, giver mig så problemer:
Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%.
Kan nogen hjælpe mig her?
Svar #2
09. april 2008 af freece (Slettet)
Som jeg har forstået linket, så skal jeg gøre følgende:
b)
Udregn følgende, da du jo kender a og b
M(x*1,5) = b*(x*1,5)^a
Det har jeg gjort. a=0,5 og b=31,618
Dermed bliver forskriften M=31,618*x^0,5
betyder det, at jeg skal sige
M=31,618*(1,5)^0,5=38,724 ??? Altså vokser M med 38,724%, når x vokser med 50%?
b)
Udregn følgende, da du jo kender a og b
M(x*1,5) = b*(x*1,5)^a
Det har jeg gjort. a=0,5 og b=31,618
Dermed bliver forskriften M=31,618*x^0,5
betyder det, at jeg skal sige
M=31,618*(1,5)^0,5=38,724 ??? Altså vokser M med 38,724%, når x vokser med 50%?
Svar #4
10. maj 2009 af Danno (Slettet)
Man burde vel også bare kunne tage to x-værdier. Fx
f(100)=316
f(150)= 387
og derefter finde den procentvise forskel i stigningen, da f(x) = M
Skriv et svar til: Potens funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
