Kemi
relativ udbytte
10. april 2008 af
AnneAgersnap (Slettet)
Jeg har fået en opgave som jeg ikke er helt sikker på jeg har regnet rigtig. Først skal jeg udregne hvor meget alkohol der højest kan dannes af 1 kg. sukker (det teoretiske udbytte)?
det har jeg gjort ved at sige.
n=1000(g)/180,156(g/mol)
n=5,55074 mol
m=5,55074(mol)*46,0684(g/mol)
m=255,7137
¨
Udbyttet har jeg derved regnet ud således:(76,71g/255,7137g)*100=0,2999987% dvs. ca. 0,3% sukker vil blive omdannet til alkohol ved gæring.
Ser det ikke bare lidt forkert ud.
M(C6H12O6)=180,156g/mol
M(CH3CH2OH)=46,0684g/mol
det har jeg gjort ved at sige.
n=1000(g)/180,156(g/mol)
n=5,55074 mol
m=5,55074(mol)*46,0684(g/mol)
m=255,7137
¨
Udbyttet har jeg derved regnet ud således:(76,71g/255,7137g)*100=0,2999987% dvs. ca. 0,3% sukker vil blive omdannet til alkohol ved gæring.
Ser det ikke bare lidt forkert ud.
M(C6H12O6)=180,156g/mol
M(CH3CH2OH)=46,0684g/mol
Svar #1
10. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
a hva!
(76,71g/255,7137g)*100 giver under ingen omstændigheder 0,2999987%. (det giver 30 %)
Du vil tydeligvis regne det ud hvad det relative udbytte er i masseprocent??
Så skal du bruge formlen:
(forsøgsudbytte - teoretisk udbytte) / teoretisk udbytte *100% = masseprocent.
(76,71g/255,7137g)*100 giver under ingen omstændigheder 0,2999987%. (det giver 30 %)
Du vil tydeligvis regne det ud hvad det relative udbytte er i masseprocent??
Så skal du bruge formlen:
(forsøgsudbytte - teoretisk udbytte) / teoretisk udbytte *100% = masseprocent.
Svar #2
10. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
"Ser det ikke bare lidt forkert ud.
M(C6H12O6)=180,156g/mol
M(CH3CH2OH)=46,0684g/mol"
det ser overhovedet ikke forkert ud, ud fra de molare masser, jeg kan huske i hovedet.
M(C6H12O6)=180,156g/mol
M(CH3CH2OH)=46,0684g/mol"
det ser overhovedet ikke forkert ud, ud fra de molare masser, jeg kan huske i hovedet.
Svar #3
10. april 2008 af AnneAgersnap (Slettet)
Nå ja okay, jeg tror jeg har helt styr på den nu. der må være sket en tastefejl. men det vil sige opgaven er rigtig løst hvis jeg får løsningen til ca. 30%, når jeg skal finde det relative udbytte?
Skriv et svar til: relativ udbytte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
