Fysik

impulsbwvarelse - ligninger

10. april 2008 af Potus (Slettet)
Hej,

Jeg har en opgave der går ud på at jeg skal begrunde/udlede formlerne som ses på nedenstående link. Jeg aner dog ikke hvor eller hvordan jeg skal begynde.

http://peecee.dk/upload/view/108493

Er der nogen der kan komme med nogle hints til hvordan jeg kommer igang med udledning af formlerne..

Som overskriften lyder så handler det om impulsbevarelse. Formlerne er i forbindelse med et forsøg der omhandler ballistisk pendul.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af Lurch (Slettet)

1) Impulsbevarelse: P(før) = P(efter), P=masse*hastighed
2) Svært uden en tegning, men det ligner noget med pythagoras sætning.
3) Energibevarelse. Klodse+kugle har hastighed v lige når kuglen rammer, og systemts samlede masse er m+M. Den kinetiske energi omdannes til potentiel energi, E(kin) = E(pot)
4)Sammenhold udtryk for kuglens starthastighed v0 og systemets hastighed v fra formel 3

Svar #2
10. april 2008 af Potus (Slettet)

tegning over situationen:

http://peecee.dk/upload/view/108497

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2008 af Lurch (Slettet)

ok, men som sagt. Du skal have fat i pythagoras sætning for retvinklede trekanter. Du vil gerne finde h, højden som klodsen stiger. Du kan tegne en trekant der har sidder, a, L og (L-h), som er retvinklet

Svar #4
11. april 2008 af Potus (Slettet)

Okay. Så grundprincippet i formlerne er egentlig pythagoras sætning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2008 af Lurch (Slettet)

ikke i alle formlerne, kun den hvor man finder højden som funktion af snorlængden L og den vandrette længde a.
De andre hører til fra impuls og energibevarelse

Skriv et svar til: impulsbwvarelse - ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.