Matematik

beregn længden(svær) - matematik

11. april 2008 af 0oSarao0 (Slettet)
Hej.

Trapezet ABCD er siden AD parallel med siden BC, vinkelA = 68, |AD| = 12, |AB|=5 og |BC|=4

Diagonalernes skæringspunkt kaldes S.

Beregn længden af linjestykket AS.
--> Hvordan gør jeg det?? Kan jeg fx. kan jeg udnytte "to ligninger med to ubekendte"
Og kan det være at BSC og ASD er ensvinklede trekanter - kan det bruges??
Hjæælp, er vildt forvirret.

Svar #1
11. april 2008 af 0oSarao0 (Slettet)

hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2008 af mathon

vinkel ABC = (180°-68°)

|AC| = sqrt[5^2+4^2-2*5*4*cos(ABC)]

trekant ASD er ensvinklet med trekant CSB
hvoraf
|AS|/|CS| = |AD|/|BC| = 12/4

|AS|/|CS| = 12/4 og

|AS|/(|CS|+|AS|) = 12/(4+12)

|AS|/|AC| = 12/16 = 3/4

|AS| = (3/4)*|AC|

Skriv et svar til: beregn længden(svær) - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.