Matematik
eksponentiel ligning (rette)
12. april 2008 af
seriøs (Slettet)
Jeg er lidt forvirret, hvad går der galt i denne ligning?
3 * 0,75^x = 3 * 1,25^x
3 * 0,75^x / 3 = 3 * 1,25^x / 3
0,75^x = 1.25^x
0,75^x / 0,75^x = 1,25^x / 0,75^x
1^x = 1,666666667^x
x = log 1 / log 1,666666667
x = 0
På forhånd tak.
Jeg er lidt forvirret, hvad går der galt i denne ligning?
3 * 0,75^x = 3 * 1,25^x
3 * 0,75^x / 3 = 3 * 1,25^x / 3
0,75^x = 1.25^x
0,75^x / 0,75^x = 1,25^x / 0,75^x
1^x = 1,666666667^x
x = log 1 / log 1,666666667
x = 0
På forhånd tak.
Svar #2
12. april 2008 af Esbenps
Svaret kunne du sådan set have set allerede til at begynde med:
3 * 0,75^x = 3 * 1,25^x
Dette kan kun være sandt, hvis x = 0, fordi a^0 = 1. Tilbage står man med 3 = 3. Det må siges at være sandt...
3 * 0,75^x = 3 * 1,25^x
Dette kan kun være sandt, hvis x = 0, fordi a^0 = 1. Tilbage står man med 3 = 3. Det må siges at være sandt...
Svar #4
12. april 2008 af qspace (Slettet)
Hej
Løsningen x= 0 er sand nok, men lige i din udregning er der en lille fejl.
0,75^x / 0,75^x = 1,25^x / 0,75^x
Det giver: 1 = 1,666666667^x
log(1) = log(1,666666667) * x
0 = log(1,666666667) * x
x = 0 / log(1,666666667)
x = 0
:)
Løsningen x= 0 er sand nok, men lige i din udregning er der en lille fejl.
0,75^x / 0,75^x = 1,25^x / 0,75^x
Det giver: 1 = 1,666666667^x
log(1) = log(1,666666667) * x
0 = log(1,666666667) * x
x = 0 / log(1,666666667)
x = 0
:)
Skriv et svar til: eksponentiel ligning (rette)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
