Matematik
Planer og vektorer !
13. april 2008 af
Tinermuz (Slettet)
Jeg har siddet og kigget på den her opgave i over en time og er simpelthen fuldstændig blank, så håber der er nogle som kan hjælpe mig!
I et koordinatsysten i rummet er givet en plan a med ligningen 2x-y+z+3=0 og en linie med parameterfremstillingen:
x =1+t*1
y =2+t*(-1)
z =3+t*1
hvor t tilhører de reelle tal.
a) bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektion på a har koordinatsættet (-2,2,3).
I et koordinatsysten i rummet er givet en plan a med ligningen 2x-y+z+3=0 og en linie med parameterfremstillingen:
x =1+t*1
y =2+t*(-1)
z =3+t*1
hvor t tilhører de reelle tal.
a) bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektion på a har koordinatsættet (-2,2,3).
Svar #1
13. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Du kan lave en parameterfremstilling som går igennem A og som står vinkelret på planen a. Punktet P er da skæringen mellem denne parameterfremstillings linje og l.
Svar #2
13. april 2008 af Tinermuz (Slettet)
dvs. at jeg skal bruge mit kendte punkt, samt normalvektoren til a som retningsvektor for den nye linie? og herefter finde skæringen?
Skriv et svar til: Planer og vektorer !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
