Matematik

Overflade og volumen cylinder

13. april 2008 af Nanaa (Slettet)
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med flg. opgaver:

En bestemt type glas har udvendig form som en
cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre
af glasset har form som en kegle med højde h og
grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm3

a) Bestem h som funktion af r.

Glassets udvendige overflade O består af cylinderen
krumme overflade og bund.

b) Bestem en forskrift for O som funktion af r.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af mathon

a) V = (1/3)*h*pi*r^2

b)
Ov = 2*pi*r*h + pi*r^2

substituer den i a) fundne værdi for h og du får
Ov(x)= .....

Skriv et svar til: Overflade og volumen cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.