Matematik
2 OPGAVER
14. april 2008 af
bobop (Slettet)
Kan nogen hjælpe med disser opgaver???
1) En funktion f er bestemt ved f (x)= 5x-e^x, -4<_x<_8
-bestem funktionens maksimum?
Et bud fra mig:
f(x)= 5x-e^x
f'(x)= 5-e^x
5-e^x=0
x=In(5)
2) Et andengradspolynomium er givet ved f(x)= 2x^2-8x+6
-Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f.
(uden lommeregner) ?????????
1) En funktion f er bestemt ved f (x)= 5x-e^x, -4<_x<_8
-bestem funktionens maksimum?
Et bud fra mig:
f(x)= 5x-e^x
f'(x)= 5-e^x
5-e^x=0
x=In(5)
2) Et andengradspolynomium er givet ved f(x)= 2x^2-8x+6
-Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f.
(uden lommeregner) ?????????
Svar #1
14. april 2008 af sukkerknald (Slettet)
Opgave 1)
Er i hvertfald rigtig.
Opgave 2)
Brug toppunktsformlen!
Er i hvertfald rigtig.
Opgave 2)
Brug toppunktsformlen!
Svar #3
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)
Er der tale om 1g? Ellers vil toppunktsformlen være amatøragtig at bruge. Benyt dig i stedet af differentialregning:
f(x)=2x^2-8x+6
f'(x)=4x-8
f'(x)=0 <=> 0=4x-8 <=> 8=4x <=> 2=x
f(2)=2*2^2-8*2+6 <=> f(2)=8-16+6 <=> f(2)=-2
Toppunkt: (2;-2)
f(x)=2x^2-8x+6
f'(x)=4x-8
f'(x)=0 <=> 0=4x-8 <=> 8=4x <=> 2=x
f(2)=2*2^2-8*2+6 <=> f(2)=8-16+6 <=> f(2)=-2
Toppunkt: (2;-2)
Svar #6
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)
Hvordan har jeg fundet y-værdien i opgave 2)? Det er jo to parallelle opgaver.
Skriv et svar til: 2 OPGAVER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
