Matematik
Bestem % vha. en model?
14. april 2008 af
nåna (Slettet)
om to flodbassiner B1 og B2 gælder, at arealet af B1 er 50% større end arealet af B2.
L=1,517*A^0,5912, hvor L er længden og A er arealet.
hvordan benytter jeg modellen til at bestemme, hvor mange procent den længste flod i B1 er længere end den længste flod B2
L=1,517*A^0,5912, hvor L er længden og A er arealet.
hvordan benytter jeg modellen til at bestemme, hvor mange procent den længste flod i B1 er længere end den længste flod B2
Svar #1
14. april 2008 af mathon
L = 1,517*A^0,5912
L2 = 1,517*A2^0,5912
L1 = 1,517*(1,5*A2)^0,5912 = 1,517*1,5^0,5912*A2^0,5912 = 1,5^0,5912*(1,517*A2^0,5912) = 1,5^0,5912*L2, hvoraf
L1 = 1,5^0,5912*L2
L1/L2 = 1,5^0,5912 = 1,27088/1
(L1-L2)/L2 = (1,27088-1)/1 = 0,27088
((L1-L2)/L2)*100% = 0,27088*100% = 27,088%
L2 = 1,517*A2^0,5912
L1 = 1,517*(1,5*A2)^0,5912 = 1,517*1,5^0,5912*A2^0,5912 = 1,5^0,5912*(1,517*A2^0,5912) = 1,5^0,5912*L2, hvoraf
L1 = 1,5^0,5912*L2
L1/L2 = 1,5^0,5912 = 1,27088/1
(L1-L2)/L2 = (1,27088-1)/1 = 0,27088
((L1-L2)/L2)*100% = 0,27088*100% = 27,088%
Skriv et svar til: Bestem % vha. en model?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
