Matematik

funktion

15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)
I en model for afkøling af en bestemt væske kan væskens temperatur T som funktion af tiden t beskrives ved følgende sammenhæng:

T = 21 + 59 * e^(-1,066*t)

Bestem væskens temperatur efter 1 time. Dette har jeg beregnet til 41,3168 grader. Men jeg skal så efterfølgende forklare betydningen af tallet 21. Hvad er det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489528

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: Lad t gå mod uendeligt, hvad vil tempetauren da gå imod(dét er temperaturen i lokalet, hvori væsken opholder sig)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2008 af mathon

T = 21 + 59 * e^(-1,066*1)

efter "nogen" tid...

for t->oo
er
limes 21 + 59 * e^(-1,066*t) = 21+59*0 = 21, dvs. omgivelsernes temperatur

Svar #4
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)

okey. Tak : )

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.