Matematik

2 gradspolynomium forskrift?

15. april 2008 af Adm1R (Slettet)
Er der nogen af jer der ved hvilken formel man skal benytte sig af, hvis man ønsker at bestemme forskriften for et 2 gradspolynomuim, når man kender et punkt på dens graf, og de to steder den har rødder?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=a(x-r1)(x-r2)

Svar #2
15. april 2008 af Adm1R (Slettet)

Hvordan finder man så frem til a?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

F.eks. du kender de to rødder: 2 og 3
punktet: (3,5)

så bruger du den formel som #1 har skrevet:

f(x)=a(x-r1)(x-r2) - her indsætter du rødder og punktet:

f(x)=a(2-3)(3-5) .. gang den så ud og så har du fundet a

Mener nok, at det er sådan man gøre det.

Svar #4
15. april 2008 af Adm1R (Slettet)


f(x)=a(2-3)(3-5) = f(x)=a(-1)(-2) og længere kan jeg ikke komme, da jeg er en smule i tvivl om hvad du helt præcist mener :), kunne du måske uddybe det en smule?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

prøv at angive dine rødder og punkter, så kan jeg hjælpe dig igang :)

Svar #6
16. april 2008 af Adm1R (Slettet)

den har rødder i 5 og 9, og punktet (7,4) ligger på dens graf.

Svar #7
16. april 2008 af Adm1R (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe? Jeg skal til at aflevere i morgen :s

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2008 af dnadan (Slettet)

a findes ved:
4=a(4-5)(4-9)

Herefter findes forskriften ved indsættelse af dine to rødder samt den fundne a værdi i:
f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor det kan vælges at gange ud, dog er dette ikke nødvendigt.

Svar #9
16. april 2008 af Adm1R (Slettet)

Ok, kan jeg ikke bare få en til at regne det ud, da jeg stadigvæk ikke helt er med :)?

Skriv et svar til: 2 gradspolynomium forskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.