Matematik
Kan i gennemskue? cosinus sninus?
15. april 2008 af
bj-jensen (Slettet)
Det er den sidste opgave i min aflevering, men jeg kan ikke lige gennemskue hvordan den skal løses. Jeg har tegnet i paint http://img217.imageshack.us/img217/8290/kanina9.jpg og det er den strimlet linje jeg skal finde. Hvordan vil i gribe det an?
Svar #2
15. april 2008 af Isomorphician
Arealet af trekanten = 8*4*0,5 = 16
Grundlinjen i trekanten = kvrod(8^2 + 2^2) = kvrod(68)
Længde af stiplet linje:
0,5*h*g = 16
h*kvrod(68) = 32
h = 32/kvrod(68) = 3,88057.
h er i den store trekant.
Da den stiplede linje er den samme linje i trekanten med halve sidelængder, ganges h med 0,5 og er derfor = 1,94029
Grundlinjen i trekanten = kvrod(8^2 + 2^2) = kvrod(68)
Længde af stiplet linje:
0,5*h*g = 16
h*kvrod(68) = 32
h = 32/kvrod(68) = 3,88057.
h er i den store trekant.
Da den stiplede linje er den samme linje i trekanten med halve sidelængder, ganges h med 0,5 og er derfor = 1,94029
Skriv et svar til: Kan i gennemskue? cosinus sninus?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
