Matematik
Funktion
16. april 2008 af
Nyx84 (Slettet)
a) Tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasse M(målt i kg pr.ha) og fosforkoncentrationen x(målt i mikrogram fosfor pr.liter) i en bestem sø.
x = 40 48 61 74 83 90
M = 200 219 247 272 288 300
Det oplyses, at denne sammenhænge kan beskrives ved M=b*x^a
Jeg har fundet en forskrift:
M = a*x^b (sådan skriver min lommeregner det)
M= 31,618 *x^(0,500)
Så skal jeg bestemme, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50 %?
b) Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen ax^2 +2x+c=0 har netop én løsning. a skal være forskellig fra 0
x = 40 48 61 74 83 90
M = 200 219 247 272 288 300
Det oplyses, at denne sammenhænge kan beskrives ved M=b*x^a
Jeg har fundet en forskrift:
M = a*x^b (sådan skriver min lommeregner det)
M= 31,618 *x^(0,500)
Så skal jeg bestemme, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50 %?
b) Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen ax^2 +2x+c=0 har netop én løsning. a skal være forskellig fra 0
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
