Matematik

funktioner

17. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hvis man har fået angivet en ligning af en funktion, hvordan skal man så undersøge om punkterne A og B ligger på grafen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2008 af Duffy

kunne du blive lidt mere konkret?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2008 af ibibib (Slettet)

Hvis du kender punkternes koordinatsæt, kan du sætte dem ind i ligningen. Hvis de passer i ligningen ligger punkterne på grafen.

Svar #3
17. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

jeg skal f.eks. undersøge om punktern A og B ligger på grafen f, når:

f(x)=-3x+4

A(1,1) og B (-3,10) er det ikke bare om, at indtegne grafen og aflæse? Eller er der en smart metode, at udregne det på?

Svar #4
17. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

#2 dvs. i dette tilfælde så skal jeg indsætte 1,1 på x's plads?

f(x)=-3*(1,1)+4

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Indsættelse af punktet (x,y)=(1,1):

1=-3*1+4
<=>
1=-3+4
<=>
1=1

Altså ligger koordinatsættet (1,1) på grafen for f(x).

Svar #6
18. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

hvad skal sættes på f(x)'s plads og hvad skal sættes påp x's plads?

Det vil sige, at når jeg skal indsætte B(-3,10) skal det hedde:

f(x)=-3x+4 <=>

f(-3)=-3*(-10)+4 <=>

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 (-3;10) - (x;f(x))

Kan du så se det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2008 af dnadan (Slettet)

Nej.
f(x)=-3x+4 og punktet P(-3;10)
10=-3*(-3)+4=9+4=13
Hermed ligger punktet P IKKE på grafen for f.

Svar #9
18. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

#8 hvordan kan du se, at den ikke ligger på grafen for f?
Er det fordi, at 13 er størrer end 4?

f(x)=-3x+4

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2008 af dnadan (Slettet)

Det er fordi du ender ud med at få 10=13, hvilket ikke er sandt. Hermed kan det konkluderes, at punktet P ikke ligger på grafen for f.

Jeg citerer ibibib

"Hvis du kender punkternes koordinatsæt, kan du sætte dem ind i ligningen. Hvis de passer i ligningen ligger punkterne på grafen".

Svar #11
18. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

ahaa.. tak for hjælpen

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.