Matematik
Ligning for tangent
18. april 2008 af
Karneol (Slettet)
Hej !
Jeg har brug for hjælp til ovenstående, da jeg er gået helt i stå.
Opgaven lyder: find ligningen for tangenten med hældningen 12
Jeg har fundet f'(x0)= 2ax0 + b = 7/6
og skal nu finde y-kooordinaten f(7/6), og her går noget galt, da jeg ikke kan nå frem til facit f(7/6) = 28 1/12 (en medstuderendes oplysning)
f(x) = 3x^2 - 6x + 5, røringspunktet (2, f(2))
Kan nogen oplyse mig om, om jeg bruger en forkert formel ?
Jeg har brugt: y-f(x0) = f'(x0)*(x-x0)
y-7/6= 12*(?-7/6) (jeg er i tvivl om, hvad x er. Er det 2 (fra (2,f(2))), eller skal den blot stå som x ?
Jeg har brug for hjælp til ovenstående, da jeg er gået helt i stå.
Opgaven lyder: find ligningen for tangenten med hældningen 12
Jeg har fundet f'(x0)= 2ax0 + b = 7/6
og skal nu finde y-kooordinaten f(7/6), og her går noget galt, da jeg ikke kan nå frem til facit f(7/6) = 28 1/12 (en medstuderendes oplysning)
f(x) = 3x^2 - 6x + 5, røringspunktet (2, f(2))
Kan nogen oplyse mig om, om jeg bruger en forkert formel ?
Jeg har brugt: y-f(x0) = f'(x0)*(x-x0)
y-7/6= 12*(?-7/6) (jeg er i tvivl om, hvad x er. Er det 2 (fra (2,f(2))), eller skal den blot stå som x ?
Svar #1
18. april 2008 af elibeli (Slettet)
Opgaven lyder: find ligningen for tangenten med hældningen 12
Og det er alt hvad der står i opgaven?
Og det er alt hvad der står i opgaven?
Svar #2
18. april 2008 af dnadan (Slettet)
a) Løs ligningen: f'(x)=12, hvorefter du har x-koordinaten til røringspunktet, y-koordinaten findes ved indsættelse i f(x). Hvormed du nu har et punkt og en hældning, find nu forskriften for tangenten.
b)
1. Beregn f(2)
2. Bestem f'(x)
3. Beregn f'(2)
4. Indsæt i y-f(x0)=f'(x0)*(x-x0) og reducer og isoler y.
b)
1. Beregn f(2)
2. Bestem f'(x)
3. Beregn f'(2)
4. Indsæt i y-f(x0)=f'(x0)*(x-x0) og reducer og isoler y.
Skriv et svar til: Ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
