Matematik
V son funktion af r
18. april 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
studieportal, there is a problem :O
The problem sounds like this :D :
En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4dm^3, det gælder at
2 pi r h + 4 pi r^2 =4 og V= pi r^2 h - (4/3)pi r^3
hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og V (dm^3) er metalgenstandens rumfang.
BESTEM V Som FUNKTION AF r :)?
Kuglens:
overflade= 4 pi r^2
rumfang= (4/3) pi r^3
Cylinder:
rumfang= pi r^2 h
overflade=2 pi r h
the solution is V(r)=2r-10/3*pi*r^3 , men hvordan i hulen kommer jeg frem til det :O?
The problem sounds like this :D :
En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4dm^3, det gælder at
2 pi r h + 4 pi r^2 =4 og V= pi r^2 h - (4/3)pi r^3
hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og V (dm^3) er metalgenstandens rumfang.
BESTEM V Som FUNKTION AF r :)?
Kuglens:
overflade= 4 pi r^2
rumfang= (4/3) pi r^3
Cylinder:
rumfang= pi r^2 h
overflade=2 pi r h
the solution is V(r)=2r-10/3*pi*r^3 , men hvordan i hulen kommer jeg frem til det :O?
Svar #1
18. april 2008 af Humannoname (Slettet)
Se denne tråd:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=493957
Vh. HN
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=493957
Vh. HN
Skriv et svar til: V son funktion af r
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
