Matematik

Variable + (andengrads)liging.. HJÆLP!

19. april 2008 af ch100292 (Slettet)
hej.

1) indfør passende variable, og løs (andengrads-)ligning. "Gerne med Solve, på lommeregneren"!!

a) en legeplads har form som et rektangel. legepladsens areal er 200 m^2. legepladsen er 6 m længere end den er bred. bestem legepladsens længde og bredde.

b) ved et opslag i en bog er produktet af sidenumrene på de to sider (venstreside og højreside), der er slået op på, 5852. hvilke sidenumre er der slået op på?

Jeg er helt væk i disse opgaver. nogle som vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Ad 2)
Areal = længde*bredde, så

Løs, 200 m^2 = (x+6)*x

Ad 3)
Løs, x(x+1) = 5852

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

...så skal du bare indføre nogle passende variable i stedet for x.

Svar #3
19. april 2008 af ch100292 (Slettet)

hvad er det helt præcist variable, betyder?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

#2 x er nu også en passende variabel :-)

Svar #5
19. april 2008 af ch100292 (Slettet)

jeg forstår slet ikke hvordan jeg skal regne stykkerne ud. nogle som vil være rare at forklare mig det? jeg skal helst gøre det på lommeregneren, men hvordan? jeg ved godt jeg skal bruge Solve.

foreksempel den første: a) skal man skrive det sådan: solve(200=(x*6)*x,x) ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

#5 Du må lige sætte dig ind i, hvorledes ligning opstår først...

Herefter skrives:
solve(ligningen,den variable)

Alternativt løs den i hånden(anbefales, det giver større indblik samt det er vist du skal kunne regne uden hjælpemidler)
se:
http://peecee.dk/upload/view/110017

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Små korrektioner i dit ellers fine dokument: En andengradsligning har ikke rødder, men løsninger. Et polynomium har derimod rødder (eller nulpunkter). ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

#7
Er hermed rettet :-)

Svar #9
20. april 2008 af ch100292 (Slettet)

jeg forstår stadig ikke det med variable. skal jeg selv vælge nogle tal eller? forstår det ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#9.
Du skal selv vælge et passende "bogstav" der repræsenterer 'længde', 'bredde', 'sidetal' el. lign.

Fx, lad b være bredden, så

200 = (b+6)*b

...ellers benyt den gængse variabel x.

Skriv et svar til: Variable + (andengrads)liging.. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.