Matematik

gang parentes ud?

19. april 2008 af Skat1 (Slettet)
gang følgende parentes ud:
(a+b)(p+q) = a*p+a*q+b*p+b*q = ap+aq+bp+bq ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Ja, det er korrekt.

Svar #3
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

hvad med disse her:
(3+x)(y-7) = 3*y+3*7+x*y+3*7 = 3y+21+xy+21

(b-2)(4+a) = b*4+b*a+2*4+2*a = 4b+ba+8+2a

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

1) Husk det minus foran 7. dvs:
(3+x)(y-7)=3*y+3*(-7)+xy+x*(-7)=...

2) det samme gør sig gældende her.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

(3+x)(y-7) = 3y – 21 + xy - 7x

(b-2)(4+a) = 4b + ba - 8 - 2a

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Brug kvadratsætningerne, så slipper du for alle de mellemregninger :)

1. (a+b)^2 = (a+b)*(a+b) = a^2+2ab+b^2
2. (a-b)^2 = (a-b)*(a-b) = a^2-2ab+b^2
3. (a+b)*(a-b) = a^2-ab+ab-b^2 = a^2-b^2

Svar #7
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

(3+x)(y-7)=3*y+3*(-7)+xy+x*(-7)=3y-21+xy-7x
(b-2)(4+a)=b*4+b*a+(-2)*4+(-)2*a = 4b+ba-2a+2a ?



Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

#6 Kvadratsætninger kan ikke benyttes her.

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Gå ind her;

Parentes regneregler


http://www.formel.dk/matematik/simple_regneregler/parentes.htm

Svar #10
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

nåh ja mange tusind tak for hjælpen alle :o)

Svar #11
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

(a+b)(a+b) = aa+ab+ba+bb

benyt overvejs at ab=ba, så du i stedet for ba kan skrive ab- Da de to parenteser er ens, kan resultatet også skrives som (a+b)^2. Skriv igen resultat
(a+b)^2 =
hvad skal jeg udregne?

Svar #12
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

overvejs=undervejs

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Hov, nej, der var jeg lidt for hurtig! :s

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2008 af Sherwood (Slettet)

(a+b)(a+b) = aa+ab+ba+bb = a^2+b^2+2ab

Svar #15
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

udregn på samme måde:
(a-b)^2 ? hvad er forskellen udover at der benyttes minus her.

Svar #16
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

a^2-b^2+2ab?

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. april 2008 af Sherwood (Slettet)

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

Svar #18
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

formel: (a+b)^2
(3x+y)^2


(a+b)^2=a^2 + b^2 + 2 * a * b
(3x+y)^2 = (3x)^2+y^2+2*3x*y
(3x)^2= 2y^2*6x
(3x+y^2)=6x+y^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
19. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Yessør, mine kvadratsætninger kunne godt bruges nu :D

#18
Nej:
(3x+y)^2 = (3x)^2+y^2+2*3x*y
(3x)^2= 9x^2
(3x+y)^2 = 9x^2 + y^2 +6xy


Svar #20
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

så dvs. at 3x=a og b=y?

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.