Matematik

Lille opgave uden hjælpemidler

20. april 2008 af smart/ass (Slettet)
Hey alle..

Mangler lige lidt hurtig hjælp.

Jeg skal bestemme a og b i denne f(x)=b * x^a

ved at f(2)=4 og f(4)=64

Hvordan skal jeg gribe de an? har gjort følgende:
f(2)=b*4^a

Men hva så`?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af dnadan (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=502133

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Kan også løses med logaritmer, selv om det måske tager længere tid.

a=(log(64)-log(4))/(log(4)-log(2))

a=log(64/4)=log(4/2)

a=log(16)/log(2)

a=log(2^4)/log(2)

a=4*log(2)/log(2)

a=4

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Rettelse:

a=log(64/4)/log(4/2)

Svar #4
20. april 2008 af smart/ass (Slettet)

jamen man må jo ikke bruge logaritmer uden hjælpemidler?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2008 af allan_sim

#4.
Selvfølgelig må du det. Der er ikke brugt lommeregner i #2, men udelukkende logaritmeregneregler.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Naturligvis må man det. Man må bare ikke bruge lommeregner.

Og dét er den eneste vej frem.

Svar #7
20. april 2008 af smart/ass (Slettet)

bliver funktionen

f(x)=0,25 * x^4 ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja.

Svar #9
20. april 2008 af smart/ass (Slettet)

Jubii tak:)

Skriv et svar til: Lille opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.