Matematik
Cos/sin :S hjælp
20. april 2008 af
delidolu (Slettet)
Hejsa derude
Har virkelig et kæmpe problem, jeg kan bare ikke forstå alt det med cosinus og sinus . Håber i kan hjælpe med med følgende på en forklarende måde ..
I en trekant ABC er C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen på A=4
- Tegn en model af situationen, og bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC?
Jeg har prøvet på at tegne situationen med kan ikke komme videre :C
Har virkelig et kæmpe problem, jeg kan bare ikke forstå alt det med cosinus og sinus . Håber i kan hjælpe med med følgende på en forklarende måde ..
I en trekant ABC er C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen på A=4
- Tegn en model af situationen, og bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC?
Jeg har prøvet på at tegne situationen med kan ikke komme videre :C
Svar #1
20. april 2008 af kuerten15
Hvis du tegner situationen, så får du et udmærket overblik.
Du ved følgende:
C=90 grader
AC=b=3
AD=4 , D er det punkt hvor vinkelhalveringslinjen fra vinkel A rammer BC
Så har du trekant ACD:
C er stadig ret, så kan du pythagoras og finde AC.
AD^2=AC^2+DC^2
Så kan du bruge tangens og finde vinkel A i trekant ACD:
tanA=DC/AC=DC/b=DC/3
Så kan du finde vinkel A i trekant ABC. Den er så dobbelt så stor, som du fandt ovenfor.
Så kan du finde vinkel B.
A+B+C=180
Så burde du finde resten.
Du ved følgende:
C=90 grader
AC=b=3
AD=4 , D er det punkt hvor vinkelhalveringslinjen fra vinkel A rammer BC
Så har du trekant ACD:
C er stadig ret, så kan du pythagoras og finde AC.
AD^2=AC^2+DC^2
Så kan du bruge tangens og finde vinkel A i trekant ACD:
tanA=DC/AC=DC/b=DC/3
Så kan du finde vinkel A i trekant ABC. Den er så dobbelt så stor, som du fandt ovenfor.
Så kan du finde vinkel B.
A+B+C=180
Så burde du finde resten.
Skriv et svar til: Cos/sin :S hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
