Matematik
HJÆLP cylinder..
20. april 2008 af
mera88 (Slettet)
Hej alle..
Da det er lidt svært at beskrive opgaven uden at der er en illustration ville jeg meget gerne hvis der var en herinde som jeg måtte sende et dokument til?
Jeg skal bestemme h som funktion af r..
Det tager kun ganske kort tid.
Da det er lidt svært at beskrive opgaven uden at der er en illustration ville jeg meget gerne hvis der var en herinde som jeg måtte sende et dokument til?
Jeg skal bestemme h som funktion af r..
Det tager kun ganske kort tid.
Svar #1
20. april 2008 af mera88 (Slettet)
Siden ingen svarer, så kan jeg vel prøve at stille det op herinde..
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højde h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1 dm^3.
Bestem h som funktion af r.
Skal jeg så indsætte formlen for radius?
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højde h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1 dm^3.
Bestem h som funktion af r.
Skal jeg så indsætte formlen for radius?
Svar #2
21. april 2008 af mathon
a) V = (1/3)*h*pi*r^2
1 = (1/3)*h*pi*r^2
h*pi*r^2 = 3
h*pi*r = 3/r
b)
Ov = 2*pi*r*h + pi*r^2
Ov = 2*(h*pi*r) + pi*r^2
substituer den i a) fundne værdi for h*pi*r i Ov = 2*(h*pi*r) + pi*r^2 og du får
Ov(r)= .....
1 = (1/3)*h*pi*r^2
h*pi*r^2 = 3
h*pi*r = 3/r
b)
Ov = 2*pi*r*h + pi*r^2
Ov = 2*(h*pi*r) + pi*r^2
substituer den i a) fundne værdi for h*pi*r i Ov = 2*(h*pi*r) + pi*r^2 og du får
Ov(r)= .....
Svar #4
30. april 2008 af Thysæg (Slettet)
Jeg sidder med eksakt samme opgave, og jeg forstår ikke svaret der gives i a. Svaret er da ikke højden som funktion af grundfladeradius?
Skriv et svar til: HJÆLP cylinder..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
