Matematik
Er gået i stå :D
21. april 2008 af
Nisa1 (Slettet)
Håber nogen kan hjælpe
Tabellen viser verdens samlede årlige energiforbrug omregnet til olieforbrug i millioner tons over en periode på 25 år.
år:.......... | 1970 | 1975 | 1980 | 1985 | 1990 | 1995 |
energiforbug:.| 4700 | 5600 | 6400 | 6900 | 7800 | 8200 |
Beregn for femårsperioden 1970-75 den samlede procentvise stignin i energiforbruget
Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning p i samme periode.
Tabellen viser verdens samlede årlige energiforbrug omregnet til olieforbrug i millioner tons over en periode på 25 år.
år:.......... | 1970 | 1975 | 1980 | 1985 | 1990 | 1995 |
energiforbug:.| 4700 | 5600 | 6400 | 6900 | 7800 | 8200 |
Beregn for femårsperioden 1970-75 den samlede procentvise stignin i energiforbruget
Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning p i samme periode.
Svar #1
21. april 2008 af Isomorphician
Ændring i forbrug fra 70-75: 5600-4700 = 900
Ændring i %: (900/4700)*100 = 19,149 %
Procentvis stigning:
(1+r)^5 = 1,19149
1 + r = 1,19149^(1/5)
r = 0,0357 = 3,57 %
Ændring i %: (900/4700)*100 = 19,149 %
Procentvis stigning:
(1+r)^5 = 1,19149
1 + r = 1,19149^(1/5)
r = 0,0357 = 3,57 %
Svar #2
21. april 2008 af Izzle (Slettet)
Hvordan laver man så
Beregnt den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i perioden 1970 - 1995 ?
Beregnt den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i perioden 1970 - 1995 ?
Skriv et svar til: Er gået i stå :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
