Matematik
funktion
21. april 2008 af
Nineb (Slettet)
har en opgave, som jeg ikke lige kan se hvordan jeg skal løse
opgaven lyder således:
En funktion f er bestemt ved f(x)=2+sin(x)
a) bestem en løsning til ligningen f(x)=1
b) gøre rede for, at ligningen f(x)=c har netop en løsning for alle c
bud:
b) tænkte på at sætte f(x)=2+sin(x) lig 1 og finde x
c) tegne f(x) ind på grafregneren og finde skæringerne på y-aksen, da c betegner skæringen med y-aksen
opgaven lyder således:
En funktion f er bestemt ved f(x)=2+sin(x)
a) bestem en løsning til ligningen f(x)=1
b) gøre rede for, at ligningen f(x)=c har netop en løsning for alle c
bud:
b) tænkte på at sætte f(x)=2+sin(x) lig 1 og finde x
c) tegne f(x) ind på grafregneren og finde skæringerne på y-aksen, da c betegner skæringen med y-aksen
Svar #2
21. april 2008 af Nineb (Slettet)
hvad med a)?
ja, tænkte nemlig at tegne den ind men kan ikke lige få det op at kører. Den tegner bare en lodret streg, det er sikkert noget med vinduet at gøre.
Ellers ved jeg hvad jeg skal nu i b.
det bare i a)
ja, tænkte nemlig at tegne den ind men kan ikke lige få det op at kører. Den tegner bare en lodret streg, det er sikkert noget med vinduet at gøre.
Ellers ved jeg hvad jeg skal nu i b.
det bare i a)
Svar #3
21. april 2008 af dnadan (Slettet)
a) 1=2+sin(x) <=> -1=sin(x), se nu på enhedscirklen, for at indse, hvad svaret er (selvom der er uendeligt mange)
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
