Matematik

Hjælp (rettelse)

21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)
Tabellen viser sammenhængen mellem to størrelse x og y.
X 6 9 10 11 12
Y 800 1500 1800 2200 2700
Det kan antages, at y med god tilnærmelse er en eksponentielt voksende funktion af x.

Bestem en forskrift for denne funktion, og angiv fordoblingskonstanten for funktionen.

a = 1,21234
b = 262,435

fordonblingskontanten ln(2) / ln(1,21234)
dvs 3.599979

kan det passe ?

Bestem f(20) og f(30) <-- den forstår jeg ikke




Svar #1
21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

a = 1,21234
b = 262,435 ved ikke om min lommerregner har byttet om på det ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2008 af badooo (Slettet)

Du har jo fundet forskriften:
f(x)=b*a^x

Sæt først 20 og derefter 30 ind istedet for x, og beregn y-værdien.

Svar #3
21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

hmm ? hvad mener du ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Så skal 20 først sættes ind på x'ets plads.
Derefter sætter du 30 ind på x'ets plads.
Alt dette i funktionen: f(x)= b*a^x

Svar #5
21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

jamen, skal man gør det i spørgsmålet Bestem en forskrift for denne funktion, og angiv fordoblingskonstanten for funktionen? giver ingen mening :)? skal man ikke gør det ved spørgsmål nummer 2: Bestem f(20) og f(30)

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=b*a^x

f(20)=b*a^20

f(30)=b*a^30

f(x0)=b*a^x0

Svar #7
21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

Ej seriøst dnadan -> er det Bestem f(20) og f(30) du har lavet ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2008 af dnadan (Slettet)

#7 Jeg har vist dig, at du indætter den pågældende x-værdi på x's plads, hvorefter du selv må regne lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Forskriften for din funktion: y=262,435*1,21234^x
Fordobnlingskonstanten - T2=ln(2)/ln(a)
Du har dit a, så kan du godt finde fordoblingskonstanten..

#0 Så din fordoblingskonstant kan godt passe.

Ved nummer 2 skal man gøre som i #6

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2008 af badooo (Slettet)

Du har jo fundet forskriften.. Det ser sikkert rigtigt ud.

Din forskrift er altså: f(x)=262,435*1,21234^x

Så er:
f(20)=262,435*1,21234^20
og
f(30)=262,435*1,21234^30

Svar #11
21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

f(x)=b*a^x

f(20)=b*a^20

f(30)=b*a^30

f(x0)=b*a^x0

er det her bare en visning, eller er det resultatet, der forstår jeg det ikke ?

Svar #12
21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

når nu er jeg med, tak for hjælpen allesammen :D

Svar #13
21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

kan fordoblingskontanten virkelig være 3.599979 ??

Skriv et svar til: Hjælp (rettelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.