Matematik

Opgave :D

21. april 2008 af LiisaK (Slettet)
har to opgave som jeg ikke forstår

Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentielt som funktionen af tiden med en halveringstid på 21 år. Med f(t) betegnes det antal gram af det radioaktive stof, der er tilbage til tiden t (målt i år). Det oplyses, at f(0) = 120

- For et andet radioaktivt stof gælder, at det antal gram af stoffet, der er tilbage til tiden t, kan angives ved enfunktion g med forskriften g(t) = g(t) = 50*0,9755t

- Til hvilket tidspunkt er der lige mange gram tilbage af de to radioaktive stoffer?

Tak til alle dem der hjælper

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2008 af Isomorphician

21 = ln(0,5)/ln(a)

Svar #2
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

Isomorphician --> til hvilket af dem ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2008 af allan_sim

#0.
Brug oplysningen om halveringstiden til at finde a i forskriften for den eksponentielle udvikling. Du kender allerede b, da du ved, at f(0)=120.

Løs herefter f(t)=g(t).

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2008 af o1-studie (Slettet)

På den måde som #1 siger, finder du dit a.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2008 af Isomorphician

....folk er vågne her til aften!

Skriv et svar til: Opgave :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.