Matematik

Reducering uden hjælpemidler

22. april 2008 af anja_m (Slettet)
Hej Folkens...

Nogen der kan hjælpe med den her reducering??

(x-y)^2+2x(y-x)+(x+2y)(x-2y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2008 af Isomorphician

Giv det selv et forsøg først

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: parentes regler samt kvadratsætningerne.

Svar #3
22. april 2008 af anja_m (Slettet)

Ja jeg er med på at der skal bruges kvadratsætninger, men kan stadig ikke finde ud af den!

Ved ik om det skal give noget med
2xy^2 + 4xy ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at skrive ALLE dine mellemregninger med, ellers kan vi ikke rigtigt guide dig igennem det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2008 af Isomorphician

vis dine udregninger, så kigger vi på det

Svar #6
22. april 2008 af anja_m (Slettet)

Det fandt jeg bare frem til ved at se hvilke paranteser der må gå ud med hinanden.. men er virkelig lost, er der ikke en der kan hjælpe mig på rette vej?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: (a-b)^2=a^2+b^2-2ab, a(b-c)=ab-ac, (a+b)(a-b)=a^2-b^2

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2008 af Isomorphician

som i #2
gang parenteserne ud først

Skriv et svar til: Reducering uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.