Matematik
logistisk model
22. april 2008 af
Janeerendarling (Slettet)
I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i populationen til tiden t(målt i døgn). Den hastighed, hvormed N(t) vokser til tiden t, er proportional med produktet af antallet af individer til tiden t og forskellen mellem 10^6 og antallet af individer til tiden t.
Opskriv en differentialligning, som N(t) må opfylde når proportionalitetsfaktoren er 2*10^-8.
Bestem en forskrift for N som funktion af t, når det antages at antal individer til tiden t = 0 er 200000.
Bestem antal individer i populationen, når væksthastigeden er størst.
Opskriv en differentialligning, som N(t) må opfylde når proportionalitetsfaktoren er 2*10^-8.
Bestem en forskrift for N som funktion af t, når det antages at antal individer til tiden t = 0 er 200000.
Bestem antal individer i populationen, når væksthastigeden er størst.
Svar #1
22. april 2008 af dnadan (Slettet)
hint: logistiskvækst dy/dx=ay(M-y)=ayM-ay^2
Toppunktet for denne er den maximale hastighed.
Toppunktet for denne er den maximale hastighed.
Svar #2
22. april 2008 af Janeerendarling (Slettet)
jeg har opskrevet ligningen, men forstår helt hvad jeg skal her; Bestem en forskrift for N som funktion af t, når det antages at antal individer til tiden t = 0 er 200000.
Svar #3
22. april 2008 af dnadan (Slettet)
Du skal bestemme konstanten c ved indsættelse af dit punkt.
Skriv et svar til: logistisk model
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
