Matematik

Løs ligningen f(x) = 18

22. april 2008 af Toshiba (Slettet)
Jeg er helt lost med den her ligning.

f(x) = 18 (kan ikke finde ud af at isolere x)

Jeg har fundet frem til at forskriften er:
f(x) = 4,1 * 1,1^x

nogen der kan hjælpe ?

mvh.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

altså hvis f(x) = 18, så er det jo bare en lige streg, som aldrig rører x-aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2008 af Phenoxy (Slettet)

Så vidt jeg kan se er ligningen allerede løst, medmindre du skal finde ud af hvad x er. Nu kender jeg ikke værdien for f() men du kunne eventuelt forsøge at isolere x'et ved at tage f() af 18 og af x

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

eller er den f(18) = 4,1 * 1,1^x

Svar #4
22. april 2008 af Toshiba (Slettet)

jeg tror der menes at
18 = 4,1*1,1^x . men er langt fra sikker.
så man skal finde ud af hvad x skal være for at det giver 18 ?

Men det kunne også være noget andet ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: log(a^x)=log(a)*x

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Dét er skam helt korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

så skal du bruge ln( og isolere x ?

18/4,1 = 1,1^x
<=>
ln(18/4,1) = x*ln(1,1)
<=>
ln(18/4,1)/ln(1,1) = x

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

så det vil sige at x = 15,52179198

Svar #9
22. april 2008 af Toshiba (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at passe.
Jeg for det til 27,61, men hvis jeg sætter det ind på x plads giver det 56,97 istedet for 18 ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2008 af pa8n (Slettet)

Slettet

Svar #11
22. april 2008 af Toshiba (Slettet)

Arh nu passer det.
Jeg havde ikke divideret med 4,1 men minus istedet.
Tak for hjælpen allesammen :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

så lidt, altid til tjeneste :D

Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) = 18

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.