Matematik
Funktion
23. april 2008 af
FO/DK (Slettet)
Jeg kan slet ikke klare denne er opgave som skal laves uden hjælpemidler. Er der ikke en der kan hjælpe mig?
En funktion er bestemt ved f(x)=x^3-2x+8
Bestem f'(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f(1))
En funktion er bestemt ved f(x)=x^3-2x+8
Bestem f'(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f(1))
Svar #1
23. april 2008 af Mulle-L (Slettet)
Start med at finde f'(x)
Derefter kan du bestemme f'(1)
Til bestemmelse af tangenten regn først f(1) og f'(1) (som du allerede skal gøre længere oppe) og sæt derefter ind i tangentligningen.
Derefter kan du bestemme f'(1)
Til bestemmelse af tangenten regn først f(1) og f'(1) (som du allerede skal gøre længere oppe) og sæt derefter ind i tangentligningen.
Svar #2
23. april 2008 af mathon
f'(x) = 3x^2-2
f'(1) = 3*1^2-2 = 3-2 = 1
f(1) = 1^3-2*1+8 = 1-2+8 = 7
en tangent er en ret linje som alle andre
hvorfor dens ligning kan have formen
y = 1*x + b, som med indsættelse af koordinaterne for (1,f(1)) = (1,7)
giver
b = yo-xo = 7-1 = 6
hvoraf
tangentens ligning i røringspunktet (1,f(1))
er
y = x + 6
f'(1) = 3*1^2-2 = 3-2 = 1
f(1) = 1^3-2*1+8 = 1-2+8 = 7
en tangent er en ret linje som alle andre
hvorfor dens ligning kan have formen
y = 1*x + b, som med indsættelse af koordinaterne for (1,f(1)) = (1,7)
giver
b = yo-xo = 7-1 = 6
hvoraf
tangentens ligning i røringspunktet (1,f(1))
er
y = x + 6
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
