Matematik
Forkortning af brøk
23. april 2008 af
Optimus Prime (Slettet)
har nogle problemer med en brøk jeg skal forkorte, det er garanteret ganske simpelt, men kan ikke lige finde tråden.. Håber der er nogen der kan hjælpe:
http://peecee.dk/upload/view/110568
Kan det passe man skal i gang med brug af nulpunktsformler for parabler??
På forhånd tak Optimus Prime
http://peecee.dk/upload/view/110568
Kan det passe man skal i gang med brug af nulpunktsformler for parabler??
På forhånd tak Optimus Prime
Svar #1
23. april 2008 af Esbenps
Ja. Tælleren er nem at faktorisere. Du sætter bare uden for parentes.
I nævneren skal du kende til følgende sætning:
En parabel på formen p(x) = ax² + bx + c med rødderne r1 og r2 kan skrives på formen p(x) = a(x-r1)(x-r2).
Omskriv nævneren på denne måde og så er det logisk, hvad du kan forkorte væk...
I nævneren skal du kende til følgende sætning:
En parabel på formen p(x) = ax² + bx + c med rødderne r1 og r2 kan skrives på formen p(x) = a(x-r1)(x-r2).
Omskriv nævneren på denne måde og så er det logisk, hvad du kan forkorte væk...
Skriv et svar til: Forkortning af brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
