Matematik

Løs ligning med grafregner

09. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har følgende opgave:
En funktion f er bestemt ved forskriften:
f(x)=e^-x *sin(x+pi) 0Ligningen f(x)=-0,2 har netop to løsninger. Bestem vha. grafregneren begge løsninger.

Hvordan gør man det ? Jeg har en TI83, og har prøvet at tegne grafen men får nogle meget underlige tal...

Håber nogen kan hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

har du husket at stille den til at regne i RADIANER?

Svar #2
09. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Jep, den står i radianer.. Og jeg har sat y1 = e^-x *sin(x+pi)

og y2 = -0,2

Men hvad så videre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Så skal du finde skæringspunkterne i det givne interval

Når du er i grafvinduet så tryk

[2nd][Calc][5: Intersect]

Svar #4
09. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg kan kun finde en løsning på den måde... mærkeligt... Jeg får 0,2633

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Det kommer an på det interval du angiver. Angiv forskellige intervaller og du får forskellige resultater.

Skriv et svar til: Løs ligning med grafregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.