Matematik
Potens regression - nogle spørgsmål
24. april 2008 af
Karneol (Slettet)
Jeg er igang med en opgave om regression, og har, ved at indtaste koordinaterne i en beregningsmodel på www.systime.dk, fundet ud af, at den er en potens regression, da r=0,9999985 d.v.s. så tæt på r=1, som muligt.
Koordinaterne er: (1;0,34) (3;3,01) (10;33,33)
Formlen for potens model er: y=b*x^a
Jeg véd facit bliver: y=0,339174*x^1,991449 (systime), og min facitliste siger: y=0,34*x^2 - det er således en afrunding.
Jeg mener jeg skal bruge formlen : a=y2-y1/x2-x1, når jeg skal finde a`s værdi, men uanset, hvilke af de 6 ovennævnte tal fra koordinaterne jeg puter ind i formlen kan jeg ikke ramme plet.
b=0,34 <=> at x1 fra 1. koordinatsæt er lig b, mener jeg.
er det korrekt ?
Jeg har ligeledes søgt i min bog for at finde ud af, hvordan man udregner r (korrelationskoefficienten), men kan ikke se nogen formel - kan du fortælle mig det ?
Koordinaterne er: (1;0,34) (3;3,01) (10;33,33)
Formlen for potens model er: y=b*x^a
Jeg véd facit bliver: y=0,339174*x^1,991449 (systime), og min facitliste siger: y=0,34*x^2 - det er således en afrunding.
Jeg mener jeg skal bruge formlen : a=y2-y1/x2-x1, når jeg skal finde a`s værdi, men uanset, hvilke af de 6 ovennævnte tal fra koordinaterne jeg puter ind i formlen kan jeg ikke ramme plet.
b=0,34 <=> at x1 fra 1. koordinatsæt er lig b, mener jeg.
er det korrekt ?
Jeg har ligeledes søgt i min bog for at finde ud af, hvordan man udregner r (korrelationskoefficienten), men kan ikke se nogen formel - kan du fortælle mig det ?
Svar #1
24. april 2008 af tuba88 (Slettet)
Du beregner a ved at sige (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1). se evt.
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html
derved får du a til 1,99
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html
derved får du a til 1,99
Svar #2
24. april 2008 af tuba88 (Slettet)
du finder b ved at indsætte a og det ene punkt, og derefter isolerer b.
Svar #3
28. april 2008 af Karneol (Slettet)
Tusind tak for hjælpen - opgaven er løst takket være dig.
Skriv et svar til: Potens regression - nogle spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
